Wegens het grote succes van de zomertijd, hebben onze Nederlandse buren nog tips voor de regering gegeven.

ZOMERSNELHEID

In de slipstream van het succes van de zomertijd heeft onze overheid een nieuwe zomerse maatregel uitgedokterd.

Zomersnelheid

Aanleiding: Tijdens de zomermaanden word je als automobilist helemaal gek van al die auto's met caravan die met slakkengang van 80 km/uur op de linkerbaan van de snelweg hangen. Je wilt 100, of beter nog 120 km/uur rijden, je wilt er voorbij..... ....
Oplossing: In het voorjaar zetten we de snelheidsmeter van de auto op zomerstand: in deze stand geeft hij standaard een snelheid aan die 50 km boven de werkelijk gereden snelheid ligt. De snelheidsbeperking voor auto's met caravan komt tegelijkertijd te vervallen. Weg irritatie! We rijden weer gewoon lekker met z'n allen 120 op de linkerbaan!

ZOMERTEMPERATUUR

In de slipstream van het succes van de zomertijd heeft onze overheid een nieuwe zomerse maatregel uitgedokterd: vanaf 2005 schakelen we tijdens de zomermaanden over op zomertemperatuur!

Zomertemperatuur

Aanleiding: Nederland profileert zich graag als vakantieland. Veel Nederlanders verkiezen echter de warmte van Zuid-Frankrijk of Spanje boven de middelmatige Nederlandse temperaturen.
Oplossing: Tijdens de zomer hanteren we een afwijkende temperatuurweergave: het vriespunt stellen we op 10 graden en water kookt op 110 graden. In vergelijking met Frankrijk en Spanje is Nederland op deze wijze weer een waardig alternatief vakantieland!