Correspondentie

Hieronder vindt u emails en brieven die wij hebben verstuurd of ontvangen

van o.a. Minister President Hollande en Europees Parlement.

 
 >>> Klik op de afbeelding om de inhoud te lezen <<<
Brief Juncker NL

Januari 2016: Brief van Ached (Association Contre l’Heure d’ÉDouble) aan Europese Commissie

(Vertaald uit het frans)

 

Brief Minister NL

Januari 2016: Brief aan de Minister

(Vertaald uit het frans)

 

Brief Hollande NL

Januari 2016: Brief aan Monsieur le Président de la République François Hollande

(vertaald uit het frans)


Mail nv a NL  Maart 2016: email aan N-VA

 

 

 

 

   

Commission des transports et du tourisme
Commission de l'industrie, de la recherche et de l'énergie
Commission des affaires juridiques

TRANITREJURI réunion conjointe -16:05 / 17:54 - 24-03-2015

 

Bekijk de video

 

Wegens het grote succes van de zomertijd, hebben onze Nederlandse buren nog tips voor de regering gegeven.

ZOMERSNELHEID

In de slipstream van het succes van de zomertijd heeft onze overheid een nieuwe zomerse maatregel uitgedokterd.

Zomersnelheid

Aanleiding: Tijdens de zomermaanden word je als automobilist helemaal gek van al die auto's met caravan die met slakkengang van 80 km/uur op de linkerbaan van de snelweg hangen. Je wilt 100, of beter nog 120 km/uur rijden, je wilt er voorbij..... ....
Oplossing: In het voorjaar zetten we de snelheidsmeter van de auto op zomerstand: in deze stand geeft hij standaard een snelheid aan die 50 km boven de werkelijk gereden snelheid ligt. De snelheidsbeperking voor auto's met caravan komt tegelijkertijd te vervallen. Weg irritatie! We rijden weer gewoon lekker met z'n allen 120 op de linkerbaan!

ZOMERTEMPERATUUR

In de slipstream van het succes van de zomertijd heeft onze overheid een nieuwe zomerse maatregel uitgedokterd: vanaf 2005 schakelen we tijdens de zomermaanden over op zomertemperatuur!

Zomertemperatuur

Aanleiding: Nederland profileert zich graag als vakantieland. Veel Nederlanders verkiezen echter de warmte van Zuid-Frankrijk of Spanje boven de middelmatige Nederlandse temperaturen.
Oplossing: Tijdens de zomer hanteren we een afwijkende temperatuurweergave: het vriespunt stellen we op 10 graden en water kookt op 110 graden. In vergelijking met Frankrijk en Spanje is Nederland op deze wijze weer een waardig alternatief vakantieland!

Vertelt weerman Deboosere in een opvallende blogpost getiteld:

De zomertijd heeft zijn tijd gehad (LINK)

“De regeling die we vandaag kennen voor de zomertijd dateert van 1977, de zomertijd heeft zijn tijd gehad. De overheid begon toen te spelen met de tijd om energie te kunnen besparen. Maar ondertussen is dat energieargument voltooid verleden tijd, stelt Deboosere. "Verschillende studies hebben uitgewezen dat er niet of nauwelijks wordt bespaard en dat de invoering van de zomertijd talrijke nevengevolgen heeft".

“De zomertijd liep vroeger tot het laatste weekend van september, maar sinds 1996 hebben we er onder druk van de Britten en de Ieren een maandje bijgedaan tot het laatste weekend van oktober, wanneer de zon opkomt rond 8u30. Ochtendfiles - die sowieso al niet bijster gezellig zijn - worden daardoor langer ondergedompeld in een deprimerende duisternis. "Geen wonder dat de files in oktober langer zijn dan ooit...", aldus Deboosere.”

© belga"De omschakeling zorgt wereldwijd voor een heleboel ellende en gemiste afspraken", klinkt het. "Het is immers een heel ingewikkeld kluwen, want verschillende landen schakelen over op verschillende data. En dat twee keer per jaar!" Daarnaast krijgt onze biologische klok ook elke keer een ferme tik.
.
En de files? "Als we allemaal samen onze klok aanpassen op zondag, staan we maandag allemaal weer in dezelfde lange file", klinkt het. Deboosere stelt daarom voor om verschillende economische sectoren in de zomer zelf te laten beslissen of ze al dan niet vroeger willen beginnen. Op die manier kunnen de ellenlange files waar we vandaag elke dag inzitten volgens hem al beter gespreid worden. "Dat zou pas een echte besparing zijn", klinkt het.

Artikel uit:  Het Laatste Nieuws, Vrijdag 20 januari 2017 - 12u53:22

associated press

Dat blijkt uit onderzoek waaruit het Journal of Applied Psychology bericht. Volgens de onderzoekers van de Michigan State University.

(Dinsdag 03 nov 2009)

De maandag nadat het zomeruur intreedt en we een uur daglicht opgeven om het in de winter pas terug te winnen ligt aan de basis van een toegenomen aantal bedrijfsongevallen. Volgens de onderzoekers werden er op die bewuste maandag 5,7% meer bedrijfsongevallen opgetekend dan op een gewone werkdag. Op de maandagen die daarop volgden werden niet meer ongevallen genoteerd.

De auteurs van de studie schrijven het toegenomen aantal ongevallen toe aan het gebrek aan slaap tijdens de overgang, omdat arbeiders die nacht gemiddeld 40 minuten minder slapen dan tijdens vergelijkbare nachten.

Gebaseerd op: The New York Times

Powered by: Express.be