Uw mening toevoegen


(2018-02-14) 

Koen

Dat ze eens stoppen met die komedie.. dit is voor mens en dier zeer slecht...
Wie gaat er eindelijk eens een einde aan maken?
Kunnen we niet gewoon Facebook pagina maken tegen het zomeruur?


(2018-02-12) 

Sandy Feyen

verstoring bioritme


(2018-02-08) 

Walter verrijckt

Lange zomeravonden !!!!!!!!!!


(2018-02-08) 

VAN DAELE Myriam

Mijn biologische klok is steeds ontregeld bij het overgaan naar het zomeruur - een uur minder lang slapen - Waarom laat men de natuur gewoon zijn gang niet gaan - en laten we niet prutsen met het vooruit of achteruit draaien van de klok - Ook pasgeboren babies en ouderen hebben het soms dagen lastig om weer in hun normale doen te geraken


(2018-02-08) 

Eva Mullens

Wat is de meerwaarde om in de zomer een uur eerder licht te hebben? Liever een uur langer ligt zodat je optimaal kan genieten van de tuin...
Gezondheidsnadelen zullen er minimaal zijn, maar dit is nu reeds decennialang een gewoonte.


(2018-02-08) 

Van Calster Eric

Ik ben een ochtendmens en vind het aangenamer om met licht naar het werk te komen


(2018-02-08) 

Jonathan

Langer licht in de zomer


(2018-02-07) 

Joost

Ik hoorde net dat Europa in 2020 het zomer uur wil afschaffen, OW yes yes yes, spijtig voor de zomeruur voorstanders, eindelijk krijgt menige tegenstanders eindelijk gelijk, jullie zomeruur-lovers kunnen int donker verder genieten!!!


(2018-02-04) 

CALLEWAERT RENEE

Heerlijk die lange zomeravonden ...
een uurtjes overschakelen ... in een paar dagen zijn we dat gewoon ...


(2018-01-31) 

Vereniging stabiel uur

Om een mening te noteren, dien je het vakje aan te klikken -ik ben geen robot-. Op deze manier proberen we spamberichten te weren.


(2018-01-11) 

Dirk

...en voor hen die zo graag een zomeruur willen hebben; kruip zelf een uur vroeger uit uwe nest daar heb ik geen last van! Maar daar ben je dan weer te lui voor.


(2018-01-11) 

Dirk

Besparen, besparen, besparen voor de burger, DAT was de reden van de regering om dit zomeruur toe te passen.

Maar langs de andere kant betalen, betalen en betalen door de burger voor vanalles en nog wat om hun zakken nog maar eens te vullen, en omdat ze niet toekomen om de begroting in orde te brengen.

Een groot zomerGAT in hun handen hebben zij die politiekers.


(2018-01-09) 

chris lelievre

Heeft geen nut en is niet goed voor mijn bioritme


(2017-11-19) 

amm kerstens

wintertijd normale tijd als vroeger

Onze reactie:
Lijkt ons ook het meest logisch.


(2017-10-31) 

Steven Peeters

1 uur langer licht savonds, het moet niet om 3 uur weer licht worden in juni


(2017-10-30) 

Pieter

wil je aub u website aanpassen naar vereniging tegen het winteruur?
de meeste mensen willen het zomeruur behouden hoor, ze willen gewoon niet meer omschakelen naar het winteruur.

Onze reactie:
Voor hen die een vast zomeruur verkiezen, vergewis u ervan dat het tot einde maart pas stilaan licht zal worden om 8u. Dat het vanaf november donker blijft tot 8.30u. Dat het op een december-en januarimorgen pas licht zal zijn tussen 9.30 en 9.45u. Terwijl het 's avonds toch donker zal zijn tussen 17.30u en 18u. Kinderen en ochtenspitsen zullen verrast zijn. De lente-zomer-periode en september en oktober bieden ons sowieso voldoende licht en hopelijk zonne-uren , ook zonder zomeruursysteem


(2017-10-30) 

Eric Van den Abeele

Na werktijd meer uren per jaar van het daglicht kunnen genieten. De dagen zijn al zo somber

Onze reactie:
Werkt u alleen in de winter? Dan is het om 17u donker. Dat is logisch,omdat de aarde rond haar as draait, en rond de zon. Vindt u de dagen in de zomer ,lente en herfst ook zo somber? Vanaf half maart tot half september blijft het tot 19u licht zonder zomeruur. De maanden daartussen veel langer, tot 21u. Houdt er rekening mee dat niet iedereen hetzelfde werkurensysteem heeft als u. Iemand die in shiften werkt en in de voormiddag thuis is, maak je niet blij als het pas om 9.45u licht wordt met een vast zomeruur in december, januari, februari.


(2017-10-30) 

De Keulenaer

Het uur te veel bij omschakeling naar winteruur is onleefbaar


(2017-10-30) 

B Roekvol

elk zenne goeindag,
ik zien tegent zomereure, die kloojoos in de politiek moen da direct afschafn heel men ritme no de klootn in de winter gen probleem mo in de zomer staank ik elke nuchtend op mien werk me een ODOL en das is nie plezant wi want kun ik doar niet an doen é en die collegas kieken ton no mien en kzeggen ik van ja das vant zomereure é in de winter liggenk nog in me bedde en ku da gen kwoat dus ofschaffen die handel
merci vo junder in te zettn tegen die flauwe kul
B. Roekvol


(2017-10-30) 

Matthijs vanopdeschelde

Kunnen jullie aub ervoor zorgen dat dit stopt met het shiften van het uur ? Heel mijn bioritme is volledig in de war . Vanmorgen opgestaan gans mijn bed onder gescheten. Elk jaar van hetzelfde laken een broek. Ik kan er niet meer tegen , ben naar de psycholoog geweest , niets helpt... Mijn vrouw heeft me al verlaten, kinderen kunnen me niet meer aankijken. Volgens mij loopt mijn biologische klok samen met mijn darmen klokslag 03.00 moet ik opstaan en haal ik het toilet niet meer , vannacht weer het geval en dit zo voor 4 maanden ongeveer . Heel mijn leven staat in teken van dit verschijnsel . Ik kan er niet langer meer mee leven met dit beschamend gevoel dit moet stoppen. Wie heeft er nog dit probleem ? Dan kunnen we er samen over praten

Onze reactie:
Je kan een stoma laten plaatsen??


(2017-10-30) 

Pedro Baramkupra

Ik stel voor dat we elke maand van uur veranderen. Kwestie van ons bioritme te trainen voor de verschrikking van het zomeruur . Ik leef er al zolang mee. Wat heeft de nacht eigenlijk misdaan dat we altijd willen slapen , de nacht kan zo mooi zijn . Ik vind dat we de zomer moeten afschaffen dan zijn we ineens van de uur verandering af . Al dat lawaai van na 18.00 in de zomer , al die mensen die buiten zetten met de BBQ verschrikkelijk , echt abonimabel . Ik heb ook een leven ik heb mijn rust nodig. Afschaffen die handel of elke maand shiften dan geven we pas toe aan deze waanzin .

Onze reactie:
We kunnen de klok ook elke dag van 23u naar 22u verschuiven, zodat we ’s nachts en ‘ s morgens de voordelen hebben van het winteruur,; en de klok weer van 12u naar 13u verschuiven, zodat we ’s avonds het voordeel van het zomeruur hebben Wie heeft er nog een voorstel? . ;-)


(2017-10-29) 

Dirk Besbrugge

De meest westelijke landen die normaal de GMT zouden moeten volgen, staan defacto tijdens de wintertijd al op dat wat zomertijd genoemd wordt waardoor er hier geen behoefte is er in de zomer nog eens een uur bij te doen. Als de argumenten die bij ons worden gebruikt er echt toe deden, zouden tijdens de zomertijd Santiago de Compostello, Parijs en Berlijn nooit de zelfde tijd kunnen hanteren.


(2017-10-29) 

FDS

Het is nu al moeilijk in veel bedrijven om iedereen zomervelof in de gewenste periode toe te kennen als we dan in augustus al met duisternis zitten vanaf 20h00 is het gedaan met de lange gezellige zomeravonden Iedereen zal dan in juli verlof willen ook de tegenstanders van het zomeruur laat ons dan af spreken dat iedereen zich nu registreert als voor of tegenstander en dat de tegenstanders verplicht pas zomerverlof in augustus kunnen verkrijgen en niet in juli want die vinden het toch zoveel beter als het s avonds al donker is

Onze reactie:
Vreemd, zopas las ik hier dat tegenwoordig de mensen het ganse jaar door op reis gaan en vakantie nemen. Zowel in zomerperioden, als herfst, als voorjaar, en winter. Wordt misschien tijd dat de bedrijvenwereld meer flexibele uren gaat aanbieden in de zomer, zodatt je effectief een uur vroeger kan beginnen en werkelijk een uur vroeger kan stoppen. Dan heb je echt een uur gewonnen in de avond.


(2017-10-29) 

Danni Ivan

Alle horloges verdraaien
Veel te vroeg opstaan
Weken tijd nodig om bioritme terug te vinden
Acht maanden lang geen fris gevoel


(2017-10-29) 

Romy Matthijsse

Je moet er niet een dag aan wennen maar een ene Week! Verschrikkelijk en nu helemaal met kleine kinderen die eindelijk hun ritme hebben en dan Weer door elkaar geschud worden en waarom??? Geen idee schaf het maar zo snel mogelijk af!


(2017-10-29) 

Ruts jorrit

Absoluut nefast voor je bioritme


(2017-10-29) 

Erik de HOOG

Heb last van de omschakeling. Dit brengt mij gezondheidsproblemen mee. Te laat gaan slapen omdat het nog licht is en te vroeg dan op!

Ook dieren (koeien) hebben er last van!


(2017-10-29) 

GuY

Idiotie, stoppen met die handel


(2017-10-29) 

Zeeman

ONNOZELAARS !!!!!!!

DE TIJD DAT JULLIE HIER INSTEKEN KUNNEN JULLIE BETER GEBRUIKEN OM BIJ TE SLAPEN


WAAROVER GAAT HET EIGENLIJK ? WAT IS EEN UUR ? OCHARME DE WERELD GAAT KAPOT DOOR HET UUR OFWAAAAAA ?!

IK MOET ELKE 2 WEKEN EEN VOLLEDIG ETMAAL SHIFTEN MOET IK DAN OOK EEN VERENIGING BEGINNEN ?????

Onze reactie:
Individueel kan je kiezen wat je wil . Daar hoef je niemand anders mee op te zadelen. De ene verdraagt ploegenwerk beter dan de andere. Als je hiervoor kiest, ken je ook de consequenties. Inderdaad, laat ons gewoon doen, zoals het altijd was, en de zon gebruiken als uurwerk. Middag is 12u .Middernacht in 24u


(2017-10-28) 

Peet

Altijd zomeruur, wat een onzin. Middag wil zeggen, midden van de dag, dus 12 uur maar met het zomeruur valt dat om kwart voor twee en in de winter om kwart voor één. Afschaffen van de zomertijd en wintertijd gans het jaar en eigenlijk hebben we dan gans het jaar onze normale zomertijd, lopen we nog altijd bijna een uur voor op de zonnetijd. Wordt eens tijd dat we terug normaal gaan leven en het nachtbraken niet normaal gaan vinden.


(2017-10-28) 

Martine Debrouwere

Ik heb gedurende lange tijd last van het overschakelen 2 x per jaar (tot 2 weken). Daarenboven voel ik dat de zomertijd niet klopt voor mijn lichaam ; mijn innerlijke klok kan de zomertijd niet volgen. En last but not least : omdat het langer licht blijft in de zomer kan ik nog moeilijker inslapen dan anders. Onze hersenen hebben donkerte nodig om in slaapmodus te kunnen gaan. Omdat ik ook nog chronische aandoeningen heb, is het allemaal extra lastig voor mij. Schaf aub het zomeruur af ! kleine kinderen hebben het ook lastig met die omschakelingen, hele gezinnen hebben het dan ook lastig.


(2017-10-28) 

gast

We zijn nog geen acht weken meer verwijderd van de kortste dag van het jaar. Morgen schakelen we over naar de wintertijd, dik tegen mijn zin. We hoeven nu zelfs nog niet over te schakelen naar de wintertijd. Het is nu nog om ongeveer 8 uur licht en om 18.40u. donker, dus zou het misschien maar om tien weken per jaar gaan het eventuele nut van de wintertijd terwijl we ongeveer een 21 weken in dat stomme uur zitten. + Wat is het nut van de wintertijd ? Als we de middenmoot pakken zouden tijdens de kortste dag van het jaar rond 9u. licht worden. Iedereen heeft het altijd over de lange zomeravonden maar deze periode daar gaat het vooral bij mij om. Zeg maar 4 of 5 maanden zonder daglicht, Veiligheid op de weg, Kinderen die niet meer buiten gaan spelen. Wat zouden we het liefst hebben, Winteruur of zomeruur tijdens de donkere maanden ? Ik ben dus voor de middenmoot. Dan altijd zomeruur, dan voor omschakelen en altijd winteruur dat wil ik absoluut niet. Zelfs nu wil ik dus geen winteruur. Waarom desnoods bv niet drie keer omschakelen om meer aanpassing te krijgen, Simpel denk ik omdat we dat niet willen. Ik denk dat het allerbest is voor iedereen om de middenweg te nemen voor zowel veiligheid op de weg, humeur, files.


(2017-10-28) 

Kurt Van Nieuwenhuyse

Zonder het zomeruur verliezen we 7 maanden lang een uur licht. Of is iedereen van plan een uur vroeger op te staan? De lange zomeravonden zouden ook verdwenen zijn ! (ten laatste om 9 uur donker)

Onze reactie:
Toch vreemd hoe iedereen roept over langer licht, en al lang licht als iedereen nog in het bed ligt. Iedereen is vrij om vroeg op te staan in de zomermaanden als het al lang licht is, MAAR waarom willen voorstanders van zomeruur dan een hele maatschappij opzadelen met een zomeruur als ze zelf niet uit eigen beweging 1 of zelfs 2 uren vroeger kunnen opstaan. Om 4 u opstaan, betekent ook om 22u gaan slapen, want anders heb je geen voordeel van je langere lichte avonden. Dat betekent 18 uren actief zijn.En 6u slaap. Succes!


(2017-10-27) 

Dirk Horemans

steeds wisselen van zomer- naar winteruur en omgekeerd is niet goed voor de gezondheid.
dieren hebben daar ook last van (melken van de koeien bv.)


(2017-10-27) 

Verheyen

weg met het zomeruur het is ons opgelegd


(2017-10-27) 

Jan Deckx

Ik begrijp die tegenstanders niet en mag dus veronderstellen dat zij nooit een vliegreis maken die buiten onze tijdzone gaat en al zeker niet met hun kroost als handbagage.
Toch zal een flink aantal van deze tegenstanders waarschijnlijk meerdere keren per jaar vrijwillig deze omschakeling maken zonder DAAR een probleem over te maken. Consequente tegenstanders zullen dus zelfs niet naar Londen gaan mag ik veronderstellen? De Boosere! Ben je mee?!

Onze reactie:
Op reis gaan is een keuze van elk individu apart. Velen kiezen ook om niet te reizen, of te reizen zonder vliegtuig. (tijdszones, zoals u het zegt). Dat is een keuze die ieder voor zich maakt. Als je graag een jetlag hebt, moet je maar ver genoeg reizen. Wij willen er in elk geval geen als we thuis blijven.


(2017-10-26) 

Lore

Het omwisselen van zomer naar winteruur is niet per se nodig. Het brengt het ritme van de mensen elke keer weer een beetje in de war


(2017-10-26) 

Peter Vonck

Beste,

Michael Wieden en Amerikaanse wetenschappers
Hebben medisch kunnen bewijzen hoe ongezond bioritmeverstoring is. Ik loop alle dagen slecht daarvan. Europese resolutie wordt gestemd ter afschaffing. Hopelijk verdwijnt dit gemorrel aan bioritme en gezondheid . Verhevig de strijd tegen zomeruur via folders met onderbouwde medische uitleg . Economisch geeft het een boost. Als iedereen fitter op zijn werk zit.. Het scheelt veel : tot 30% meer prestatie.
Mvg,
Peter Vonck


(2017-10-26) 

Greet

Ik schrik mij rot als ik lees hoeveel mensen er tegen de zomertijd zijn. Ik heb altijd gedacht dat de meesten, zoals ik, blij waren met de lange zomeravonden en dagen van langer licht in het voor- en najaar. Blijkbaar niet dus. Ik ga eind volgend jaar met pensioen dus voor mij maakt het niet zo veel meer uit of de zomertijd blijft of niet. Maar ik ben wel heel dankbaar dat gedurende heel mijn loopbaan de zomertijd werd ingesteld zodat ik na de kantooruren nog volop van de zon kon genieten.

Onze reactie:
Beste, ook zonder zomeruur zal het nog lente en zomer worden. De langste dag zal nog steeds 21 juni zijn en iedereen zal nog lang 's avonds buiten kunnen zijn. Het zomeruur maakt geen zomer. Dat is het seizoen zelf. Of zijn alle mensen zo verwend, dat ze zelfs vergeten zijn dat je het weer en de seizoenen niet kan bevelen?


(2017-10-26) 

Ènes Ibrahim

hoger rendement van de zon gedurende de uren dat de grote meerderheid wakker is. Hogere productiviteit. Kleinere kans op depressies en burn outs. Beter humeur!


(2017-10-26) 

Konings

mijn bioritme raakt in de war


(2017-10-26) 

Greet

Mensen die moeten werken en de ganse dag binnen zitten snakken begin maart naar de zon. Als de zomertijd dan eind maart eindelijk wordt ingesteld zie ik iedereen herleven. Ik vrees dat als de zomertijd wordt afgeschaft de winterblues nog langer zullen duren en er nog meer mensen depressief zullen worden wegens gebrek aan zonlicht en de broodnodige vitamine D.

Onze reactie:
Dit alles heeft weinig te maken met zomer/winteruur. Iedereen verlangt naar de zon na een lange sombere en donkere winter. Als de lente komt en de dagen beginnen te lengen, dan is dat goed voor de mensen. Of er nu een zomeruur is, of niet. Voor je vit D heb je maar 10 min à 15 nodig in het daglicht. Als je dat niet kan bekomen, zonder een zomeruur, dan moet je aan je algemene levenswijze snel iets veranderen. De lente en zomer komen er zo weer aan, ook zonder zomeruur. We leven nu eenmaal op een aardbol met aardrijkskundige en meteorologische karakteristieken. Daar kan niemand iets aan veranderen, gelukkig maar. Misschien wordt het tijd dat de mens dit opnieuw met respect aanvaardt.


(2017-10-25) 

De grauwe Alfonsine

Brengt niets op?


(2017-10-25) 

Gast

Het is nu 18.15u. en het lijkt al donker te worden.Volgende week is dat ongeveer 17u. wat we nu zien. Waarom schakelen we over naar het winteruur ? Het is nog maar een week of zeven en we zitten dan al tegen de kortste dag van het jaar. Ik zou het liefst nooit meer omschakelen maar ik zou het op een half uur willen houden. Het zomeruur heeft zoveel voordelen, m.i. veel meer dan het winteruur dus daarom kerk in het midden houden. nu 18.20u. zou dan 17.50.u worden. Iedereen content. De lidstaten hebben niets te protocollen. Blijkbaar heeft het ook altijd met de Economie te maken en niet zo zeer met de keuze van de maatschappij. Spanje wil namelijk voorgoed omschakelen naar de Britse tijd, dat willen zeggen als het hier 18.30u. is dat het daar dan 17.30u. is! kort besluit Ofwel kerk in het midden houden, ofwel altijd zomertijd maar de wintertijd moet voor ons Belgen afgeschaft worden.


(2017-10-25) 

gerry neirinckx

het is tegennatuurlijk en brengt de biologische klok in de war. Maar het zomeruur loopt wel twee uur voor op de zonnetijd...


(2017-10-25) 

Frédéric

De tijdzones op de wereldkaart moeten herzien worden. Als we kijken waar België ligt zou het logisch zijn dat wij constant op zomeruur zitten. Ik heb ook liever een lange zomeravond dan reeds rond 04.00 u s ochtends licht.


(2017-10-25) 

Filip

Groot gelijk Ben!
Ik ben ook voor de afschaffing van het winteruur!


(2017-10-25) 

Walter Vermeir

Met de tijd moet je niet knoeien. Zenit zou 12 uur moeten zijn, of toch zo veel als mogelijk ongeveer.

Wil je toch iets veranderen verander dan de uren maar niet de tijd.


(2017-10-25) 

piet vandesompele

Het enige dat we hier hebben in België lange zomeravonden , wie wil er nu vanaf eind augustus vroeg in het donker zitten s avonds???
Deprimerende gedachte!!! Geen leuke terrasjes meer tot diep in de nacht?
Biologische klok slecht argument , iedereen reist er toch op los!

Onze reactie:
Beste Piet, wij begrijpen niet goed waarom je geen terrasjes meer kan doen als het uur niet meer verzet wordt. Lange terrasje tot diep in de nacht, is volgens ons ook in het donker. Dan moet ge vroeger naar huis gaan hoor, of wat minder drinken. Eind augustus is het tot 20.30u licht, ook zonder zomeruur. Meeste hangt af van het weer. We begrijpen niet dat je niet kan blijven zitten als er leuk gezelschap is.
Het uurtje langer omdat het zomeruur is, kan volgens ons niet zo een rol spelen. Wij denken dat vele mensen het zomeruur verwarren met zomerseizoen. Het zal vast nog zomer worden , ook zonder zomeruur.


(2017-10-25) 

Ben Verheyen

Stop het zomeruur? NEEN, Stop het WINTERUUR!!!?
Ik ben geheel voorstander van 1 tijd, maar alstublieft toch niet het zomeruur schrappen??
Dit betekend:
Gedaan met zonnige avondjes op het terras,..?
Gedaan met thuis komen en nog iets in de tuin kunnen doen al vanaf september ipv november..
Gedaan met uberhaubt zonlicht te krijgen voor nog een paar maanden extra per jaar tijdens de werkweek.
Wat jullie willen betekend alleen maar dat mensen MINDER zonlicht krijgen!? (lekker gezond)
Iemand die mij kan uitleggen wat voor nut het heeft het dat we in de zomer al licht hebben om 4u19 !??? Ik zal er niet beter van slapen!
Ik heb eerlijk gezegd nog geen enkel goed geargumenteerd voordeel gehoord wat kan opwegen tegen de nadelen.

Na dit op de radio gehoord te hebben krijg ik veel zin om een vereniging tegen het WINTERUUR op te richten!

Onze reactie:
De meesten willen geen uurswijziging meer. De Europese Commissie zal uitmaken welk systeem er dan gekozen wordt. Dit hangt af van vele factoren. Het gaat hier niet alleen om tuinieren en toerisme. Er komt heel wat meer bij kijken; Op 1 maart en eind september is het ongeveer 11 à 12 u licht per dag. Daar tussenin altijd meer, in juni op de langst dag van het jaar zelfs 16 uren licht. Misschien moeten we gewoon weer eens aanvaarden dat er seizoenen zijn, en dat we tevreden moeten zijn met wat de natuur ons geeft. Gelukkig kunnen we het weer nog niet beinvloeden. Dàt zou pas onenigheid geven. De zon schijnt wanneer ze wil , en omdat de aarde draait, is het soms dag en soms nacht. Wanneer een mens wil opstaan, kan deze zelf beslissen. Daar hoeven niet alle Europese naties voor op te draaien.

Pagina 1 van 17